Ett nytt hem

Äntligen är kontraktet till nya lägenheten påskrivet och så fort det är urstädat, vilket verkar bli till helgen, kan vi börja flytta in. Det som störde mig var att mitt namn inte stod med på kontraktet... Ska jag vara inneboende hos Patrik eller vadå? Men eftersom kvinnan inte har någon talan på det här stället blev jag inte förvånad. Att kvinnan skulle hålla i en skruvdragare och sätta upp grejer på väggarna kom även det som en nyhet för uthyrningsansvariga personer. 
 
 
Jag gjorde en planritning utfrån eget huvud igår och inspirerades massor. Ikeas hemsida fick många klick från den här IP-adressen. Lägenheten är ju i princip identisk förutom att köket är större, klädkammaren är ett rum och garderobslösningarna är lite annorlunda. Något som är bra är att väggen där soffan står är något längre vilket gör att den troligen inte kommer sticka ut så som den gjort här uppe. Det har nämligen stört mig massor. 
 
Kök: De här inköpen kommer nog få vänta lite, kanske till efter jul eller så. Det beror dels på ekonomiska skäl och dels på tidsapekten när det gäller att övertala Patrik att slänga ut hans ungkarlsköksbord. 
Lisabobordet från IKEA som jag tycker är SÅ HIMLA SNYGGT! 
 
Norrarydstolen eller ännu hellre någon annan, loppad, pinnstol. Tyvärr verkar det vara otroligt svårt att få napp på den fronten konstigt nog. 
 
 
Att sedan få matcha med babystol på kortsidan gör det ju inte mindre frestande. Men det dröjer ju ett tag innan hon kan sitta i en sådan här. Det är också en anledning till att inköpet kan få dröja lite. 
 
Badrum:
 
I badrummet tänkte jag forsätta med bambutemat. Jag tycker att det är så snyggt att få in trästruktur i ett annars ganska kliniskt badrum. Ett minus med badrummet är att duschen är bara en plats där det tidigare varit ett badkar. Det innebär badkarsblandare och risk för väldigt blött på golvet när full-sprutt-åt-alla-håll-Patrik ska duscha. 
 
Sovrum: Eftersom det nu är beige väggar och katastrofbeige golv (ja alltså det låg ett sjukhus/omklädningsrumsgolv under heltäckningsmattan som revs ut, till och med Patrik tyckte det var fult) tänkte jag att vi väl får spinna vidare på temat och göra något bra av det. 
 
Till exempel genom att sätta upp en gardinskena i taket över hela fönsterväggen. På den tänkte jag ha dels vita, dels dessa gardiner. Skenan bli dessutom bra om man vill kunna dra för när det är gräsklippning på G. Vi ska trots allt på bottenvåningen och jag går ofta naken hemma... 
Golvet skulle jag vilja täcka med en stor och fluffig matta. I alla fall längs hela fotändan och fram till garderoberna. Då blir inte det fula golvet så iögonfallande tänkte jag. Den här mattan hittade jag på Rusta och den heter passande nog Sofia! 
 
//Sofia