Babynest

Jag ägnade gårdagens eftermiddag åt sömnad. Den här gången blev det ett babynest och jag är riktigt nöjd. Det var inte alls svårt men däremot ganska pilligt. Det svåraste var nog att hitta band och spets som passade. 
 
Tygerna är från Ikea, madrassbiten i botten är spill från när jag gjorde madrass till vagnen och spjälsängen, stoppningen är fyra av Ikeas tiokronorskuddar och band och spets hittade jag i en butik i Sunne. 
 
Lillnallen fick prova. Faktum är att jag själv gärna skulle vilja provligga ett vuxennest. Det verkar skönt. 
 
Spets men ett satinband som lyser igenom är så sött! 
 
Det här är nog mer fint än praktiskt. Bandet var svårt att trä i och spets är nog egentligen lite för skört med tanke på att jag har dragit åt ganska hårt. Vi får se hur hållbarheten blir. Bandet är det enda som inte kan tvättas i 60 grader så jag tänker mig att när nestet blir fläckigt går det att dra ur bandet och slänga in resten i tvättmaskinen bara. 
 
 
Så här ser mallen ut som jag använde. Liggdelen är 30x60 cm och runt det är en kant på 15 cm. Två tygbitar med tillhörande sömsmån klipps ut. Därefter ska de sys ihop räta mot räta runt kanten fram till mitten på "spetsarna", här får man också tänka till om kanalen som bandet ska gå igenom ska med i sömmen eller om man syr på det efteråt. Jag sydde på ett efteråt men om man lägger med en dubbelvikt remsa direkt besparar man sig nog ett par timmar arbete. Sen ska det sys en sömrunt liggdelen för att gränsa av den mot kanten. Jag använde bara vanlig raksöm men jag tror att en lite kraftigare söm hade varit bra, det syns ändå inte sen. När allt det är gjort är det vara att stoppa i madrass eller fiberfill i liggdelen och vadd i kanten och sy ihop för hand. Sen ska bandet träs genom kanalen och knytas i hop längst ned. Klart! 
 
//Sofia