Hur är läget och bebisens första outfits

Allting känns väldigt väldigt tungt just nu. Magen är i vägen för allt och även om den inte ser så stor ut som den känns hindrar den mig från att sova, äta en rejäl potion mat och ta en promenad längre än ut till brevlådan. Dessutom har jag fått halsbränna, ständiga spykänslor och ont i benen. För att inte tala om bröstvårtorna!
 
Den här bilden beskriver känslan i gravidvecka 33 ganska bra. 
 
Till något roligare! Förlossningsväskan har börjat packas och även om det är mycket som ska kompletteras innan det är dags har jag åtminstone bestämt bebisens första outfits. Preliminärt i alla fall. 
 
Om det är en liten bebis (är dock tveksam): Två set från polarn och pyret. Det till vänster köpte Patrik när jag fyllde år. Det var då han insåg att det nog är ganska dyrt att ha barn, haha. Hoppas på sätt och vis att hon hinner använda det i alla fall någon gång innan det blir för litet. Å andra sidan är det här de enda kläderna vi har i storlek 50 så är hon liten måste vi komplettera! Det till höger är ärvt från storkusinerna Arvid och Ivar. 
 
Om det blir en lite större bebis (vilket känns mer troligt om jag går tiden ut): En H&M-bebis! Bodysarna är några av de få plaggen jag har köpt nya; en vit med rosa prickar och en rosa. Den till vänster matchas med tights och nalletossor som är presenter från tant Emma och den till höger matchas med vita fotbyxor som kusinerna också hade. 
 
I november är det kallt! Jag tror att en overall/åkpåse med hål för bältet i babyskyddet blir bra och mysigt till hemfärden. Den matchas med fluffig mössa med öron, båda från newbie. En pyamas ska man också ha med sig till BB har jag hört. Den här har jag köpt på Zalando. 
 
Andra saker som redan nu har fått hamna i packningen är mysig ugglefilt som Sara hade med sig hem från USA i somras, jättebindor och skydd att lägga i bilsätet på nedresan. Andra saker som ska med är bland annat: 
 
  • Kläder till mig och Patrik 
  • Skötgrejer inklusive blöjor 
  • Amningsrelaterade saker 
  • En massa godis 
  • En rejäl neccessär (tror det kommer kännas viktigt att kunna göra sig fräsch efter förlossningen)
 
//Sofia

Hösten är här

Nu gick det ett tag igen och hösten är här med besked. Tredje trimestern också för den delen. Gravidvecka 33 börjar nu och det har konstaterats att den lilla tjejen har vänt sig med huvudet nedåt. Jag var så rädd att hon inte skulle göra det och att det skulle bli kejsarsnitt. Så en lång natt höll hon sin mamma vaken genom att stöka, böka och krångla så inåt h*****e där inne i magen. Det är klart det är trångt där nu. När vi var på besök hos barnmorskan ett par dagar efter kunde hon känna att huvudet låg ner i bäckenet, precis som jag misstänkte. 
 
Jag letade fram min myspyamas och om den var en favorit förra vintern är det inget mot vad den kommer vara kommande vinter. Jag och bebisen kommer ha den härligt i varsin sparkdräkt. Jag drömde att Patrik också hade en, en vit med stjärtlucka, men det är nog tur att det bara var en dröm. 
 
Minns inte om jag skrev om det sist eller ej men vi har bestämt oss för att flytta nu. Det blev en lite större lägenhet ledig här hux flux och då varvi snabba att nappa på det. Tyvärr kan vi aldrig få besked om NÄR vi kan få tillgång till den och det stressar med något oerhört. På ett sätt vill jag ju boa och fixa för bebisen men på samma gång har jag ingen lust att behöva flytta alla saker ifall bebisen inte ens har hunnit komma när vi ska byta bostad. Hur som helst blir det ett lyft med inga trappor och ett rum extra. Jag kommer dock sakna att bo på gaveln och ha hela entrén för sig själv. Även om vi får egen ingång nu också är det lite mer trafik förbi där eftersom det är fyra längenheter som har engång på ungefär samma ställe. 
 
Min hjärna som borde fokuserna på kursens sista uppgift är istället helt inställd på inredning, bebisprylar och förlossingsväskan som har börjat packas. Jag är så rädd för att glömma införskaffa något jätteviktigt. Tur att det går snabbt att komplettera. 
 
//Sofia