Evighetsprojekt: Check

För några år sedan, det kan ha varit innan jag och Patrik träffades, fick jag för mig att jag nog skulle virka en babyfilt ifall jag skulle få barn någon gång. Det jag inte tänkte på då var att en babyfilt ju är betydligt mindre än en vuxenfilt så jag tog till rejält och planerade för sisådär 130x170 cm, som en vanlig filt ungefär. Nu när den äntligen färdigställdes igår efter åtskilliga garnnystan och oberäkneligt antal arbetstimmar var jag dock nöjd ändå. Och jag höll min deadine. Filten skulle vara klar innan bebis och idag är det precis en månad kvar tills hon är beräknad att födas. 
 
 
Till att börja med hade jag tänkt grått, vitt och rosa men i början på sommaren insåg jag att ett nystan i exakt samma rosa nyans skulle bli omöjligt att få tag på beslutade jag mig för att istället ta några fler färger - ett lyckat val. Flickigt rosa fick samsas med pojkigt ljusblått (det var innan vi visste att de blir en flicka) och könsneutralt gult. 
 
 
Chevron var ett bra val av mönster till ett stort projekt. Tillräckligt underhållande för att inte tröttna men samtidigt simpelt nog för att kunna föra en konversation eller se på TV samtidigt. Dessutom jäkligt snyggt!
 
 
Det bygger att virka stolpar. Ett visst antal på rad för att sedanöka med tre i varje "topp" och minska med tre i varje "dal". Enkelt och snyggt men ganska tidskrävande. Nästa gång blir det nog något i storlek med en grytlapp tror jag. Något som kan färdigställas under en kväll. 
 
//Sofia

Kommentera här: