Ett nytt hem

Äntligen är kontraktet till nya lägenheten påskrivet och så fort det är urstädat, vilket verkar bli till helgen, kan vi börja flytta in. Det som störde mig var att mitt namn inte stod med på kontraktet... Ska jag vara inneboende hos Patrik eller vadå? Men eftersom kvinnan inte har någon talan på det här stället blev jag inte förvånad. Att kvinnan skulle hålla i en skruvdragare och sätta upp grejer på väggarna kom även det som en nyhet för uthyrningsansvariga personer. 
 
 
Jag gjorde en planritning utfrån eget huvud igår och inspirerades massor. Ikeas hemsida fick många klick från den här IP-adressen. Lägenheten är ju i princip identisk förutom att köket är större, klädkammaren är ett rum och garderobslösningarna är lite annorlunda. Något som är bra är att väggen där soffan står är något längre vilket gör att den troligen inte kommer sticka ut så som den gjort här uppe. Det har nämligen stört mig massor. 
 
Kök: De här inköpen kommer nog få vänta lite, kanske till efter jul eller så. Det beror dels på ekonomiska skäl och dels på tidsapekten när det gäller att övertala Patrik att slänga ut hans ungkarlsköksbord. 
Lisabobordet från IKEA som jag tycker är SÅ HIMLA SNYGGT! 
 
Norrarydstolen eller ännu hellre någon annan, loppad, pinnstol. Tyvärr verkar det vara otroligt svårt att få napp på den fronten konstigt nog. 
 
 
Att sedan få matcha med babystol på kortsidan gör det ju inte mindre frestande. Men det dröjer ju ett tag innan hon kan sitta i en sådan här. Det är också en anledning till att inköpet kan få dröja lite. 
 
Badrum:
 
I badrummet tänkte jag forsätta med bambutemat. Jag tycker att det är så snyggt att få in trästruktur i ett annars ganska kliniskt badrum. Ett minus med badrummet är att duschen är bara en plats där det tidigare varit ett badkar. Det innebär badkarsblandare och risk för väldigt blött på golvet när full-sprutt-åt-alla-håll-Patrik ska duscha. 
 
Sovrum: Eftersom det nu är beige väggar och katastrofbeige golv (ja alltså det låg ett sjukhus/omklädningsrumsgolv under heltäckningsmattan som revs ut, till och med Patrik tyckte det var fult) tänkte jag att vi väl får spinna vidare på temat och göra något bra av det. 
 
Till exempel genom att sätta upp en gardinskena i taket över hela fönsterväggen. På den tänkte jag ha dels vita, dels dessa gardiner. Skenan bli dessutom bra om man vill kunna dra för när det är gräsklippning på G. Vi ska trots allt på bottenvåningen och jag går ofta naken hemma... 
Golvet skulle jag vilja täcka med en stor och fluffig matta. I alla fall längs hela fotändan och fram till garderoberna. Då blir inte det fula golvet så iögonfallande tänkte jag. Den här mattan hittade jag på Rusta och den heter passande nog Sofia! 
 
//Sofia

Evighetsprojekt: Check

För några år sedan, det kan ha varit innan jag och Patrik träffades, fick jag för mig att jag nog skulle virka en babyfilt ifall jag skulle få barn någon gång. Det jag inte tänkte på då var att en babyfilt ju är betydligt mindre än en vuxenfilt så jag tog till rejält och planerade för sisådär 130x170 cm, som en vanlig filt ungefär. Nu när den äntligen färdigställdes igår efter åtskilliga garnnystan och oberäkneligt antal arbetstimmar var jag dock nöjd ändå. Och jag höll min deadine. Filten skulle vara klar innan bebis och idag är det precis en månad kvar tills hon är beräknad att födas. 
 
 
Till att börja med hade jag tänkt grått, vitt och rosa men i början på sommaren insåg jag att ett nystan i exakt samma rosa nyans skulle bli omöjligt att få tag på beslutade jag mig för att istället ta några fler färger - ett lyckat val. Flickigt rosa fick samsas med pojkigt ljusblått (det var innan vi visste att de blir en flicka) och könsneutralt gult. 
 
 
Chevron var ett bra val av mönster till ett stort projekt. Tillräckligt underhållande för att inte tröttna men samtidigt simpelt nog för att kunna föra en konversation eller se på TV samtidigt. Dessutom jäkligt snyggt!
 
 
Det bygger att virka stolpar. Ett visst antal på rad för att sedanöka med tre i varje "topp" och minska med tre i varje "dal". Enkelt och snyggt men ganska tidskrävande. Nästa gång blir det nog något i storlek med en grytlapp tror jag. Något som kan färdigställas under en kväll. 
 
//Sofia

När är det egentligen dags?

 
Med mindre än fem veckor kvar tills lilltjejen ska pressas ut genom min vagina känner jag mig som ett trött vrak som helst bara vill vandra mellan sängen och soffan. Idag har jag verkligen inte orkat göra någonting, bebisen buffar på och titt som tätt gör det riktigt ont. Eller ja, jag fattar väl att det bara är ett skämt jämfört med hur det kommer kännas att föda. Kan inte förstå hur jag har orkat jobba på förskola hela veckan med tanke på hur jag känner mig nu. Projektet städa toan känns till och med övermäktigt. 
 
Nu hoppas jag på att vi får flytta in i nya lägenheten snart. Ryktet att det har satts uppnya tapeter i köket utan min vetskap har nått mig och tanken på att jag inte fick välja gör mig så arg att det känns som om grön rök sprutar ut ur öronen på mig. En inflytt första november eller så skulle passa mig ganska bra. Jag har ju tänkt jobba två veckor till och att ha något att plocka med de sista veckorna skulle vara ypperligt för att tiden ska gå lite snabbare. Det råder något delade meningar mellan mig och Patrik om hur lägenheten ska möbleras. Den är ju i princip identisk med den här förutom att klädkammaren är ett rum istället och att köket är större. Jag tycker att det som kan förändras ska göra just det medan Patrik inte tycker att man ska ändra på ett vinnande koncept. Vi får se vem som vinner. 
 
 
Förra lördagen blev jag överraskad med en babyshower i Saras nya lägenhet. "Inflyttningsfest" hette det men när jag såg att mammas bil stod på parkeringen stärktes mina aningar om att något inte riktigt var som jag trodde. Världens bästa vänner hade ordnat det så fint och lagt ned tid, pengar och kärlek på mig och min bebis. Kläder, nappar, filt, gosedjur och massa annat fint låg nedpackat i rosa fluff. Gänget hade gissat på förlossningsdatum och de flesta trodde att jag skulle gå över tiden. Hoppas jag slipper det för jag känner mig ganska färdig med att vara gravid nu. De flesta andra jag träffar brukar istället säga "men har inte magen sjunkit lite nu?" och "du ser ut som om den kommer komma lite för tidigt". På sätt och vis hoppas jag att de har rätt. Samtidigt vill jag gärna vara ur den här lägenheten innan hon kommer. 
 
//Sofia