En liten bebis

Idag har jag varit och hälsat på den här söta kattmamman som fick en bebis i natt. Pappas lilla Kissan, Mesa, Trolla, Kattla. Ja kärt barn har många namn. Hon var inte så villig att visa upp vad som, för mitt något otränade öga, verkade vara en kattpojke och ville helst ligga på honom, framför honom eller runtomkring honom. Allt för att skydda sin lilla (s)katt. Han föddes alldeles för högt upp i linneskåpet precis som förra kullen. 
 
 
Han smaskade lite när han åt från sin mammas alla bröstvårtor. 
 
 
Ser du den lilla, lilla nosen och det lilla, lilla örat? Svart med vita tassar och vit haka, precis som sin mamma. Jag kan ju tillägga att min egen katt kom hemsläpandes med en RÅTTA (trodde det var en förrymd hamster först) i ungefär samma storlek som den här missebebisen. Jag har ju alltid sagt att han är en liten mesig katt som int kan jaga men tji fick jag för han hade lyckats döda århundradets största villebråd! Jag är otroligt tacksam för att han "bara" lekte med den nere hos grannen och inte bar in den hit. 
 
//Sofia

Tjugo veckor

Vi väntar barn. Ja det visste du säkert redan eftersom du kikade in här. Nu har snart 20 av 40 veckor gått och på lördag visar gravidappen 50%. Lite konstigt är det allt; stressande samtidigt som dagarna, veckorna och månaderna går jättesakta. Lillan där inne har börjat röra sig så smått men med tanke på mitt tjocka fettlager runt magen lär det ju dröja ytterligare några veckor innan det går att känna utfrån. 
 
 
Jag har medvetet försökt spamma instagram och facebook så lite som möjligt med gravidbilder eftersom jag själv tyckte att det var jättejobbigt att se och läsa om andras lycka under alla månader vi själva försökte bli gravida men det är svårt att låta bli. Och varför ska jag helt plötsligt börja lägga upp en massa bilder på mig själv när jag aldrig har gjort det förut? Här är det åtminstone helt och hållet jag som bestämmer vad som ska finnas med och inte och att klicka in sig här är helt frivilligt. För övrigt är det otroligt att någon faktiskt gör det eftersom jag inte har publicerat något sedan i höstas. 
 
 
Idag fick jag spänna ut gravidbyxorna till yttersta läget när jag skulle ha dem på mig. Kläder (som passar) är förresten inget jag har ett överflöd av just nu. Det är verkligen svårt att hitta snygga gravidkläder, tydligen verkar efterfrågan vara störst på svarta trikåer för det är ungefär det som finns i butikerna. Jag hatar svart, speciellt på sommaren. Och något annat som är lite märkligt: varför finns det inte ett endaste gravidplagg att få tag på på Bergvik, barnfamiljernas Mekka? 
 
//Sofia