Babynest

Jag ägnade gårdagens eftermiddag åt sömnad. Den här gången blev det ett babynest och jag är riktigt nöjd. Det var inte alls svårt men däremot ganska pilligt. Det svåraste var nog att hitta band och spets som passade. 
 
Tygerna är från Ikea, madrassbiten i botten är spill från när jag gjorde madrass till vagnen och spjälsängen, stoppningen är fyra av Ikeas tiokronorskuddar och band och spets hittade jag i en butik i Sunne. 
 
Lillnallen fick prova. Faktum är att jag själv gärna skulle vilja provligga ett vuxennest. Det verkar skönt. 
 
Spets men ett satinband som lyser igenom är så sött! 
 
Det här är nog mer fint än praktiskt. Bandet var svårt att trä i och spets är nog egentligen lite för skört med tanke på att jag har dragit åt ganska hårt. Vi får se hur hållbarheten blir. Bandet är det enda som inte kan tvättas i 60 grader så jag tänker mig att när nestet blir fläckigt går det att dra ur bandet och slänga in resten i tvättmaskinen bara. 
 
 
Så här ser mallen ut som jag använde. Liggdelen är 30x60 cm och runt det är en kant på 15 cm. Två tygbitar med tillhörande sömsmån klipps ut. Därefter ska de sys ihop räta mot räta runt kanten fram till mitten på "spetsarna", här får man också tänka till om kanalen som bandet ska gå igenom ska med i sömmen eller om man syr på det efteråt. Jag sydde på ett efteråt men om man lägger med en dubbelvikt remsa direkt besparar man sig nog ett par timmar arbete. Sen ska det sys en sömrunt liggdelen för att gränsa av den mot kanten. Jag använde bara vanlig raksöm men jag tror att en lite kraftigare söm hade varit bra, det syns ändå inte sen. När allt det är gjort är det vara att stoppa i madrass eller fiberfill i liggdelen och vadd i kanten och sy ihop för hand. Sen ska bandet träs genom kanalen och knytas i hop längst ned. Klart! 
 
//Sofia

24

Ja, idag är det verkligen 24 i många bemärkelser; 24 juli, jag fyller 24 år och gravidvecka nummer 24. Jag började födelsedagen i pappas hallonhäck så som jag nog har börjat många andra födelsedagar. När jag skulle plocka lite rabarber blev jag skrämd halvt till döds för där låg det visst en katt och sov. Inte pappas katt ska tilläggas. 
 
 
Fram på förmiddagen kom mamma över och hade med sig lite mat som vi åt innan vi tog en promenad. Den korta vägen till min moster och tillbaka var ungefär vad den här vandrande vattenmelonen till människa klarade av denna varma julidag. Det är för övrigt alltid fint väder på min födelsedag. 
 
 
Patrik hade jobbat i Karlstad idag och när han kom hem hade han varit in och köpt ett supersött set till vår lilla bebis. Jag hoppas men är ändå tveksam till att vi kommer kunna använda det eftersom han tog storlek 50. Det får definitivt åka med i BB-väskan men jag har nog ställt in mig på en 55 cm lång tjej på 4,2 kg som kommer trivas mycket bra i min mage ända tills två veckor efter 18 november och vi tvingar henne att komma ut. Eller något ditåt. Hon har för övrigt varit väldigt aktiv idag och det känns tryggt. 
 
 
Det är alltså drygt 16 veckor kvar av graviditeten och jag ser visserligen inte så hemskt tjock ut på den här bilden men idag känns det som om jag har gått in i en ny fas eller något. Hela magen liksom trycker utåt och allt känns allmänt ansträngande. Igår var jag och Patrik och fiskade och det var när jag skulle klätta ut på en sten för att prova att kasta lite som jag insåg hur osmidig jag har blivit. 
 
//Sofia

Hallen

Idag har varit och kollat så bebisen verkligen mår bra, för jag mår inte helt 100. Det verkade hon göra. Samtidigt kunde jag passa på att komplettera min nya hallmöbel eftersom den inte blev riktigt komplett efter tisdagens Ikea-besök. För det första var toppskivan krossad i kanten när jag kom hem så jag ringde direkt tillbaka till Ikea. Till mitt tålamodslösa förtret fick jag höra att den ny skiva skulle skickas om 7-10 dagar och jag ställde in mig på att ha en halvfärdig möbel i ett par veckor framöver. Det gjorde att jag blev glatt överraskad när posten skickade SMS till mig på torsdag morgon att mitt paket fanns att hämta nere på Coop. 
 
Tyvärr var det inte den enda missen; lådstommarna säljs inte med tillhörande lådskenor utan de måste köpas till separat. Det hade jag totalt missat men idag kunde jag snabbt springa in på Ikea igen när Patrik tvättade bilen för att köpa två förpackningar lådskenor modell soft close. 
 
Före:
Kanske inte så hemskt egentligen men lite rörigt och jag var trött på dammiga skor överallt. 
 
Efter:
Jag är faktiskt jättenöjd! Tyvärr råkade ju skåpet hamna framför eluttaget men jag hoppas elektrikern i mitt liv fixar en lösning på ett litet kick. Det här är nämligen ett utmärkt ställe att förvara och ladda mobilen, dessutom vill jag gärna kunna tända lampan. 
 
Tanken är att jag ska hitta några korgar eller lådor att stoppa i facken ovanför lådorna. Där kan strumpor, sockor, vantar och mössor till bebisen ligga. På bilden står min dator respektive spjälsängsmadrassen där. 
 
Jag hade ju tänkt att ha en låda med skor och en låda med bebiskläder men jag lyckades sätta ihop skohyllan med den som redan stod i klädkammaren så det blir två rejäla lådor med bebisklädes istället. Det är nog tur för hittills har jag lyckats skrapa ihop till fem kassar och en resväska men känner ändå att det finns vissa plagg som fortfarande behöver köpas. 
 
//Sofia