Inte årets roligaste dag precis

Som rubriken lyder har dagen såhär långt varit lite sisådär. Jag har ju haft en examination idag som gick ut på att man ska filma sig själv när man pratar engelska och sen ladda upp på youtube. Idén är ju kanon men när tekniken krånglar och tiden är begränsad fungerar det ju inte så bra förstås. Min plan var att låna pappas dator eftersom webbkameran på min dator slutat fungera så en bra stund innan 9.00 när uppgiften släpptes var jag hos pappa och insåg till min fasa att hans webbkamera hade samma diagnos som min. Åkte hem igen och fick ändå filma med telefonen och få gigantiska filer som tar timtals att ladda upp.  
 
Fem i tolv satt jag och väntade på att sista lilla filmen skulle komma upp på youtube för att posta den till läraren. Jag känner mig ändå nöjd med att lyckas få upp allt bara ett par minuter efter deadline, och det var okej eftersom läraren visste att det krånglade för mig. Det går rykten om att en del studenter har fått göra om det här hur många gånger som helst och jag lär ju bli ytterligare en utav dem. Men nu släpper jag det här och tar en veckas välförtjänt höstlov från universitetet. 
 
 
Hittills har jag torkat alla golv i hela lägenheten inklusive under badkaret. Usch! Längtar efter de där två mysisarna som ligger och håller i varandra på bilden här ovanför. 
 
//Sofia
 

Två månader kvar till julafton

Åh vad jag längtar efter lite snö och jul nu. Längtar efter att tiden ska gå lite fortare, fast samtidigt inte. Jag är inte klar inför vintern än, rent praktiskt alltså. Och då tänker jag framförallt på utemöbler som ska in i ett proppfullt förråd. Det har stått på dagordningen under ett antal helger nu men tiden bara rinner iväg och man hittar på något annat. Jag hade tänkt börja idag men så fick jag åka iväg till Sunne och ha några mysiga lektioner istället.

Jag började se på en väldigt spännande serie igår kväll - Midnattssol. Det är alltid perfekt att avsluta veckan med lite mord. En bra mordgåta passar förresten in vilken dag som helst.

Imorgon har jag sista lektionen på Universitetet innan HÖSTLOVET. Ja, det är sant. Vi får ett höstlov i år och det känns väldigt skönt och välförtjänt. Har ju "bara" en fredag med oral presentation att se fram emot först. Nu väntar jag på att Patrik ska komma hem med kôrv till mig. Missförstå mig rätt - jag sa att han skulle köpa korv med bröd.

//Sofia

Skrivaronsdag

Ännu en hemma-plugg-dag. Den här gången är det ingen tenta som hägrar utan en uppsats som ska in på måndag. Eftersom jag ska jobba resten av veckan och helgen förmodligen kommer hägras av besök från Patriks pappa inklusive 20+10-årskalas har jag lagt band på mig och fått en hel del gjort idag. 
 
Förutom skrivande har jag ägnat dagen åt promenad, hämtat bilen från lagning och lite städning. Jag upptäckte till min fasa att jag har råkat fuktskada sönder ett av våra vitrinskåp eftersom en blomkruka in var tät nog att ha en blomma som krävde vattning (Patrik vet inget än). Synd eftersom jag precis har börjat tycka att de skåpen är helt okej efter att ha tyckt att de är superfula och velat byta ut dem till en vägghängd mer minimalistik tv-/ vitrinförvaring sen jag flyttade hit. Det är dock så lite att Patrik förmodligen inte skulle märka något om jag inte sa det. Jag kommer ihåg när jag tog ned hans älskade Modo-tavla för att jag inte ville se den längre och för honom tog det drygt en vecka att märka att något hade hänt, trots att det var det första man såg när man öppnade ytterdörren. 
 
 
 
Jag har tagit upp ett gammalt virkprojekt också - en chevronmönstrad filt. Det är så roligt mönster att virka för man behöver inte räkna hela tiden utan det är bara att följa med och man kan prata eller titta på tv samtidigt till skillnad från hur bra jag brukar kunna koncentrera mig på saker och ting. Nu till exempel var jag tvungen att stänga av musiken för att kunna skriva. Jag kan verkligen inte förstå de som pluggar till musik. Jag skulle inte ens kunna fokusera på det ena! 
 
//Sofia