Älgko älgko med kalv

Igår lördag var jag ledig från färgaffären för att jag skulle kunna skriva om mina förbannade religionstenta. Jag är nästan ännu mer nervös nu för om den inte blir godkänd nu vet jag inte vad som händer. Får jag skriva om den helt och hållet? 
 
Hur som helst gick Patrik och jag på restaurang på kvällen. Corner har ju öppnat igen så vi var tvugna att gynna ortens företagare. Det som låg på tallriken var väl inte riktigt vad vi hade hoppats på och finesserna hade väl inte vässats till fullt ut kan man säga men vi blev ändå mätta och belåtna. 
 
 
Efter maten tog vi en liten biltur runt i kommunen och helt plötsligt hör jag mig själv säga älgälgälgälgälgälgälg. Då kommer det en älg springades bredvid bilen och funderade på om den skulle korsa vägen eller ej. Patrik stannade och då fick vi syn på en till på andra sidan vägen. Två stycken stod de där en stund och kollade på oss och vi kollade på dem och tog lite kort. Det var inte förrän Patrik gick ut bilen som de började lufsa iväg på sina långa älgben. 
 
//Sofia

Helgen räddad

Den här dagen började inte bra. Religionstentan var nu rättad och självklart fick jag underkänt. Fylld av en massa kommentarer om att jag måste utveckla och underbygga mina resonemang mer på vetenskap. Den enda boken från kursen som jag inte köpte skulle jag verkligen behöva. Jag får hoppas på att en snäll kurskamrat kan låna ut den till mig imorgon. Jag har verkligen ingen lust med det här utan kände mig klar med mitt hatämne religion.

Som tur är ska jag jobba på förskola i eftermiddag vilket alltid gör att humöret bli på topp. Jag är lite rädd för mig själv där också. Varför ser jag mer fram emot att jobba på förskola än på skola? Tänk om jag har valt fel utbildning?! Jag är helt klart i behov av ett uppehåll och som tur är knackar ju sommar"lovet" snart på dörren. Det "enda" som är kvar är två hemtentor, en mikroundervisning på skola som jag inte oroar mig särskilt inför och en mikroundervisning på universitetet. Samt hundratals sidors läsning. Usch!

//Sofia

Ändra om

Jag drivs av att hela tiden ändra, fixa och på något sätt göra om till det bättre. Idag var det uteplatserna som fick ett nytt ansikte. 


Balkonggolvet var skitigare än jag hade kunnat ana. Ändå har det bara legat en säsong. Jag fick byta vatten flera gånger och ändå känns det inte perfekt. En trädgårdsslang hade varit något. 


Möblerna fick byta plats gentemot hur de stod ifjol så de glada, soliga färgerna fick flytta ut på verandan och möta mig, Patrik, Bolton eller våra gäster. 


Det här tyckerjag också känns helt okej att gå förbi när man är halvvägs. Jag längtar tills det blir ännu varmare så man kan ha lite fler blommor. Murgrönorna får väl bo inne på natten någon vecka till. 

//Sofia