Första advent och var hönorna mindre förr?


Första ljuset brinner och jag har fortfarande in hittat några polkagrisar att hälla i staken. 


Jag passar även på att inviga teakäggkopparna som har stått hos pappa i några år och väntat på mig. Men var hönsen mindre förr? Eller deras ägg rättare sagt. Jag har fler vintageäggkoppar och de är också för små för äggen. 

/Sofia 

Boktjuven

Fick lov att pallra mig iväg till Forsnäs imorse fast jag egentligen inte hade tid eftersom den ljuvliga boken med samma titel som det här inlägget var tvungen att bli utläst idag. Nu hann jag visserligen läsa ut den så det var tidspessimisten i mig som tvekade när samordnaren ringde mig imorse och frågade om jag inte kunde ta hand om lite matte och NO. 


Vilken bok! Önskar att jag kunde uttrycka mig som Markus Zusak kan. När döden berättar en historia måste du lyssna. Underbart om människoöden under andra världskriget. Undrar vad jag ska göra baserat på den för att bli godkänd på examinationen imorgon. 

//Sofia 

Riktigt uselt inlägg

Ja ibland kommer de. De där riktigt usla dagarna man bara vill ska ta slut. Beskedet från mäklaren, migrän och en pepparkakshusdeg from hell som inte dög till någonting och nu ligger i kylen i väntan på antingen ett försök till eller en enkelbiljett till sophuset. För att inte tala om vädret. Julkänslan är som bortblåst nu när gräsmattan är grön igen. 


Tur att jag sparade de här från ifjol (läs: glömde slänga) för det kommer nog bli de enda pepparkakshusen jag kommer ha i år. 

//Sofia